Packan (galliot)

Packan var en kapargalliot som innan den 6 mars 1711 då den anmäldes som kaparfartyg utrustades av Jacob Feigel och Johan Ericsson. Samma år bytte Lars Gathe till sig 1/8 i Packan mot att delägarna i Packan fick 1/8 i Vinthunden.

Bland befälhavarna ombord märks Hans Wennerstierna, Anders Hansson (1711), Sebastian Borelius (1711), J.G. Anckarstierna (1712) och J. Gerchen (1713).

Den 16 juni 1713 togs Packan i västra Nordsjön av den dansk-norske kaptenlöjtnanten Vossbein på Søridderen. Packan hade vid tillfället en besättning på 33 personer. Av de svenska sjömännen tog 10 stycken därefter anställning i norska flottan medan resten fängslades i Akershus. Fartyget blev sedan en del av den dansk-norska flottan.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.