Sebastian Borelius

Sebastian (Bastian) Pettersson Borelius (-1744).  Han var son till skarprättaren Peter Borelius.

Han bodde i Göteborg och fick barn redan år 1689. kring 1700 flyttade han till Kungälv för att återkomma till Göteborg 1698 eller 1699.

Under tiden i Kungälv ägde han bland annat jakten St. Peter vilken han fortfarande ägde 1707. År 1710 var han kaparkapten på Constantia för att senare samma år bli kapten på kaparfregatten Sjöhunden. År 1711 förde han kaparen Packan.

Hans första hustru var Märta Hansdotter från vilken han skiljde sig och hans andra fru var Margareta (eller Anna) Rolufsdotter som troligen dog 1725, dotter till segelmakare Roluf Rolufsson och Anna Börgesdotter. I andra äktenskapet föddes sonen Henrik Borelius vars dotter var gift med skräddaren Olof Wollin.

1725 bodde Sebastian Borelius hos Catharina Brockman på Torggatan i Västra Nordstaden med vilken han senare kom att gifta sig. Hon var hans tredje fru.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.