Om Det gamla Göteborg

OM DET GAMLA GÖTEBORG

En webbplats om det gamla Göteborg som drivs av entusiaster med stort historiskt intresse. Om ekonomi, handelshus, företag, familjer, personer, personligheter, donatorer, donationer, gamla hus och mycket mer. Med bilder, artiklar, släkttavlor.

Mycket av materialet kommer att vara fritt och läsbart för alla men för en del material kommer det att krävas medlemskap i Föreningen Det gamla Göteborg. Med medlemskap följer också möjlighet att kommentera på webbplatsen, att skriva utkast till inlägg och artiklar med mera. Vad det lider kommer ytterligare en del av materialet att bara vara tillgängligt för de som betalar en årsavgift till Föreningen Det gamla Göteborg och denna webbsajt. Denna förändring kommer att genomföras under 2020.

Materialet på sajten är i första hand indelat i olika ämneskategorier;

I dem är materialet organiserat tidsenligt med det senast inlagda först och det äldsta materialet sist. Många inlägg (men inte de allra flesta) ingår också i serier av inlägg kring samma tema. Dessutom är alla inlägg märkta med ett antal så kallade etiketter (tags) eller nyckelord. Nyckelorden är ofta personnamn eller företagsnamn men också andra ord som anknyter till inläggens/artiklarnas innehåll. För att lättare kunna hitta material finns det också innehållsförteckning, personregister, sakordsregister, företagsregister och släktregister. Dessutom en arkivsida (bl.a med artiklar i månadsvisa arkiv) och sökfunktion.

Texter, bilder och annat innehåll på webbplatsen är skyddat av upphovsrättslagen. Upphovsrätten innehas av respektive författare, fotograf och illustratör.  Kontakta sajtens webbansvarige om hur materialet kan och får användas.

Anders Svensson
Jakob Kinde
Daniel Vinge

Kontakt: Det gamla Göteborg

Sidan är sponsrad av Arkitekt Albert AB, ritar hus som man gjorde förr

INNEHÅLLSFÖRTECKNING OCH INDEX

[otw_is sidebar=otw-sidebar-2]

2 svar på ”Om Det gamla Göteborg”

Kommentarer är stängda.