Tygförrådet Kviberg

1931 byggdes tygförrådet i Kviberg. Det ersatte då bland annat Kronhuset & Kronhusbodarna i Västra Nordstan som förråd och verkstad för Göta artilleriregemente. Husets arkitektur blev något ålderdomlig till karaktären och påminner till vissa delar om Kronhuset som uppfördes som tyghus (lagerhus för militär utrustning) 1642–1654.

Tygförrådet i Kviberg består av en mellandel i en våning och två flyglar i två våningar. Det har en putsad fasad, branta tak med utbyggda takkupor och fönster som är indelade i fyra lika stora bågar med sex rutor i varje. Ursprungligen innehöll byggnaden en stor arbetshall i mellandelen och mindre verkstäder, sadelmakeri, förråd m m i flyglarna.

En del av huset används fortfarande som verkstad och i de övriga delarna finns både förenings- och kontorsverksamhet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.