Brand- och Lifförsäkrings AB Svea (1929)

Bolaget, som grundades år 1866 i Göteborg, driver brand-och livförsäkringsrörelse. Förutom huvudkontoret i Göteborg, Västra Hamngatan finnes ett avdelningskontor i Stockholm, Drottninggatan 19, samt filialkontor i Köpenhamn, Oslo, Helsingfors, Hamburg, Bremen, London, New York och San Francisco. Dessutom agenturer på ett flertal platser i in- och utlandet.

Aktiekapitalet utgjorde år 1928 12,000,000 kronor och reservfonden 6,000,000 kronor.

Styrelsen bestod år 1929 av följande personer: direktör Axel Carlander (ordf ), bankdirektör H. Mannheimer (v. ordf.),, jur. doktor Bertil Wijk, dispaschör C. M. Pineus, jur. och fil. kand. Theodor Wijkander (verkst. direktör), konsul Carl Kindal, bankdirektör Gust. Ekman och apotekaren G. Bernström. Vice verkställande direktörer: civilingenjören Henrik Murray och fil. lic. Martin Sandorf; biträdande direktör: M. Heinrici.

Från Näringslivets utveckling i Sverige under åren 1859-1929

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.