Firma Carl Meyer

Carl Meyer, svåger till Adolph Wilhelm Melin, grundade år 1861 en firma som till en början var en agentur för det brittiska försäkringsbolaget North British an Mercantile Insurance Company med flera bolag. Firman var också agnet för två stora järnexportfirmor i Stockholm, N.M. Höglunds Söner & Co samt Alrutz & Co.

Firman utvecklades till en av de största järnexportföretagen i  Göteborg i slutet av 1800-talet. 1894 dog Carl Meyer och firman togs över av Olof Edward Melin, son till Adolph Wilhelm Melin, som blev delägare 1893 och Casten A. Lamberg. Lamberg dog dock redan 1895 och därefter leddes och ägdes firman  av Olof Edward Melin fram till hans död 1930.

Ett svar på ”Firma Carl Meyer”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.