Arthur Seaton

Arthur E. Seaton (1847-1912) var grosshandlare från Göteborg. Hans far var George Seaton (1812-1867) och hans mor Elenor F. McKillop (född 1819). Föräldrarna flyttade till Göteborg där  fadern startade grosshandelsfirman Hichens, Seaton & Hichens.

Gift med Maria Kjellberg (1860-1930). De hade sonen George Seaton (1881-1954) och döttrarna Eleonora Maria Seaton, Ebba Seaton, gift med kommendörkapten Nils Ankarcrona och Maud Seaton som var gift med ryttmästare Carl-Gustaf Kruckenberg.

År 1874 grundade Arthur Seaton tillsammans med grosshandlare O. F. Larsson firman Larsson, Seaton & Co och biträdde på samma gång vid rekonstruktionen av det stora Aktiebolaget Strömman & Larsson, i vilket han var en av cheferna.

1896 köpte han Aspenäs herrgård i Lerum. År 1900 köpte han en eldriven båt som han kallade för Giralada. Med den fraktade han gäster på godset från stationen i Jonsered. 1910 köpte han sedan den första elbilen i Sverige. En laddning av batterierna räckte precis fram och tillbaka till hans kontor i centrala Göteborg.

Vid hans död övertog sonen George Seaton faderns andelar i företagen.