Börje Andersson Hjelmström

Börje Andersson Hjelmström föddes omkring 1680 i Hjälmared, Älvsåkers socken i Halland. Han dog 1725 i Göteborg. Gift med Botilla Andersdotter Christman. De fick fyra barn, varav minst ett, en dotter, dog som liten.  Var skeppare och en period kaparkapten, bland annat på Snappopp.

1716 köpte han enligt uppgifter i brittiska arkiv ett kaparskepp i St. Malo vid namn D’Argouse. Nåt skepp med det namnet har inte funnits i Sverige, men 1716-17 ägde Lars Gathenhielm och John Norcross ett skepp vid namn Le Trompeur som såldes i Dunkerque det sistnämnda året. Börje Andersson Hjelmström arbetade åt Lars Gathenhielm som också var ägaren av Snappopp. Även Le Duc de Berg var ett större kaparfartyg som sannolikt köptes i Frankrike år 1716.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.