Villa Forsberg

Hus byggt 1916 på Viktor Rydbergsgatan 16 för konsul Fredrik Forsberg och hans fru Gabriella (Ella). Ritades av arkitekterna Arvid Bjerke och Ragnar Ossian Swensson. Blev senare Dan-Axel Broströms bostad.

I slutet av 1970-talet köptes huset av familjen Samuelsson som använde huset som kontor för sitt inredningsföretag fram till år 2008 då huset såldes för 33 miljoner. Köpare var fastighetsbolaget Vestia ägt av Lars Falkeskog. Idag är detta företag avvecklat och likviderat.

Huset är idag ombyggt till bostadshus med 4 lägenheter och tycks ägas av en bostadsrättsförening, vilket gör en mycket liten bostadsrättsförening. Styrelseledamöterna i föreningen är Lena Apler (ägare av Collector-koncernen), Peter Göran Wikner Gustafsson och Peter Sandberg.

Viktor Rydbergsgatan 16

Ett svar på ”Villa Forsberg”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.