Motorfirman Holger Duell

Motorfirman Holger Duell startades 1932 av Holger Duell. Firman sysslade i början enbart med försäljning av förbrukningsdelar till motorcyklar. Men fick så småningom också agenturen för ett engelsk motorcykelföretag, Francis-Barnett. 1945 ombildades företaget till aktiebolag och flyttade ungefär vid samma tid in i lokaler på Friggagatan på Stampen.

Verksamheter i kvarteret Bangården längs med Friggagatan i de två numera rivna fastigheterna.

1969 övertogs firman av sönerna Göran och Lennart Duell medan sonen Ralph Duell efter en tids arbete i firman startade ett eget företag, Bilman AB, som sålde bildelar. Motorfirman Holger Duell låg kvar på Friggagatan i 30 år men bytte under tiden adress och lokal. Den första lokalen övertogs av Zäta-Motor och i lokalen dit de flyttade (Friggagatan 16) hade MC-Lund AB tidigare haft moped och mc-försäljning och efter att Duells flyttat från lokalen övertogs den av Brisshäll. Holger Duell AB flyttade sin verksamhet till Backadalen (Exportgatan).

2004 hade företaget 125 anställda i Sverige och Norge. De sålde då reservdelar till fyrhjulingar, mc, mopeder, cyklar, båtmotorer och snöskotrar. Samma år såldes företaget av bröderna Duell till Thomas Wahlberg och Björn Johansson. 2013 sålde de 2/3 av företaget till belgiska Moteo Group (senare Bihr) som 2016 även köpte resterande tredjedel. 2017 flyttade firman till Högsbo. Tidigare i år (2019) gick dock företaget i konkurs efter flera år med förluster.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.