Lyckans väg 2 – Wijks villa

Huset på Lyckans väg 2 i Lorensbergs villastad byggdes 1913 för Bertil Wijk och ritades av Arvid Bjerke tillsammans med Ragnar Ossian Swensson. Huset tillbyggdes 1932 och 1985 samt helrenoverades 1998.

Huset var länge bostadshus för SKF:s direktörer och under den tiden ägt av SKF. Har senare inhyst Hovrätten och Göteborgs universitet. Sen 1996 ägs huset av Marinvest (ägt av familjen Mossberg) och sen 2007 hyrs den ena delen (2 A) ut till gymnasieverksamhet. Idag finns Hermods gymnasium i lokalerna. Den andra delen av huset (2B) företaget SKIN som driver en hudklinik.

Marinvest har sitt huvudkontor i en annan fastighet i Lorensbergs villastad, Villa Olsson på Viktor Rydbergsgatan 10.

Advertisements

Ett svar till “Lyckans väg 2 – Wijks villa”

  1. Pingback: Villa Beyer | Det gamla Göteborg

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.