Önskan om nya skribenter

År 2014 kontaktades jag, Anders Svensson, av Jakob Kinde. Jakob Kinde visade sig vara en bankman som bodde i London som var mycket intresserad av lokal göteborgshistoria ur ett person- och företagsperspektiv. Anledningen till att han kontaktade mig var att jag skrivit ett antal texter om lokala företag i Göteborg och om gamla familjer som var ledande i utvecklingen av Göteborgs näringsliv. Jag hade skrivit texterna som inlägg på en blogg jag fortfarande driver. Den handlar mest om politik och brottslighet.

Jakob Kindes idé var att starta en webbsajt om Göteborgs historia som byggde på texter av den sort som jag skrivit. En slags person- och företagsbaserad historiesajt om Göteborg. Efter en tids samtal startade vi denna sida, Det gamla Göteborg. Lite senare tid kom en av Jakob Kindes barndomsvänner, Daniel Vinge, med i arbetet. Han diskuterar idéer med oss två andra om hur sajten kan utvecklas. Sen dess har det utvecklats till en av Sveriges större webbsajter om historia. Helt gjord av hobbyhistoriker.

Samtidigt känner vi att det skulle behövas lite fler skribenter och kanske nån mer som skulle vara med och driva sajten. Gärna lite yngre än oss tre som driver sajten idag som alla är lite över 60 år gamla.

Den som är intresserad av att skriva texter eller kanske rentav arbeta med sajten kan höra av sig till oss via mejlen.