Lennart Parkfelt

C.N. Lennart Parkfelt, född i Jönköping 29/2/24 som son till rådman Nils Parkfelt och Gullan Lindstam. Gift från 1951 med Shirley Willmot, född 1929, dotter till Seymour Willmot och Mae Moulder. Barn: Ann Parkfelt (1952-), Jane Parkfelt (1956) och Nils Parkfelt (1958-). 

Studentexamen i Göteborg 1942, jur. kand. Stockholm 1947, verkst. dir. och styrelseledamot i Rederi AB Transoil, Tankoil och Troiltank. Dessutom styrelseledamot i bl.a. Rederi AB Transatlantic, Rederi AB Transmark, AB Götaverken, AB Original-OdhnerFörsäkrings AB Ocean-Gauthiod, Sveriges Ångfartygs Assuransförening, Göteborgs Bank och Sveriges Redareförening. Var även Sydafrikanska unionens generalkonsul i Göteborg från 1961. 

3 svar på ”Lennart Parkfelt”

  1. Det står att Nils Parkfelt är son till Lennart p , men det ska väl vara Richard. P
    för Nils. p var ju far till Lennart. p

    1. Det är korrekt i inlägget. Lennart var son till Nils Parkfelt vilket står i inlägget. Han fick dessutom en son som heter Nils Parkfelt vilket också står i inlägget. Två olika Nils Parkfelt alltså. Källan är Vem är vem 1965.

  2. Nils Richard Parkfeldt heter han. Så bägge är korrekt. Vi gick i samma klass fram till dom flyttade ner till sydafrika

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.