Rådman och Fru Ernst Collianders stiftelse

Rådman och Fru Ernst Collianders stiftelse för välgörande ändamål är grundad på donationer av rådman Ernst Colliander och hans fru Consuela (Conny) Berggren.

Enligt stadgarna så är stiftelsens ändamål att avkastningen skall användas dels för att lämna stipendier åt i Göteborg bosatta personer, som vid universitetet, högskolor eller andra undervisningsanstalter idkar vetenskapliga, konstnärliga eller eljest kulturella studier och dels för att lämna understöd till välkända sjukvårds- och barmhärtighetsinrättningar. Undantagsvis kan understöd lämnas till Göteborgs konstmuseum. Mer exakt och med moderna termer uttrycks ändamålet på hemsidan för Göteborgs Universitet:

Stipendier för i Göteborg bosatta personer som vid universitet, högskolor eller andra undervisningsanstalter idka vetenskapliga, konstnärliga eller eljest kulturella studier dock ej akademiska grundstudier. Studierna ska alltså avse lägst forskarnivå (lägst doktorand), eller för konstnärliga/kulturella studier vidareutbildning.

Stiftelsen förvaltas av SEB Institutioner & Stiftelser och i slutet av 2017 hade stiftelsen 65 miljoner SEK i tillgångar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.