Sven Rinman

Sven Erland Rinman. född 18 oktober 1910 i Göteborg, död där 5 februari 1990, var en svensk målare och tecknare. Han var son till assuransdirektören Axel Engelbert Rinman och Signe Kjellberg. Gift 1936–1938 med Karin Lindelöw, från 1939 med Gunnel Bagge och senare med Hilbritt Larson.

Rinman studerade vid Slöjdföreningens skola i Göteborg 1927–1928 och under studieresor till Kanarieöarna. Hans hobby, segling, avspeglade sig i hans konst. Han målade främst mariner och skärgårdslandskap i olja, akvarell, pastell, färgpennor eller blyerts. Rinman medverkade som illustratör i ett flertal seglartidskrifter. Rinman finns representerad vid Institut Tessin i Paris.

Långedragsjulle

Långedragsjulle. Målning av Sven Rinman 1951. Konstverket var en 50-årspresent till Olof Andersson. Bilden publicerades i Seglarbladet 1951.

Text i huvudsak från Wikipedia.

Ett svar på ”Sven Rinman”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.