Arne Waern

Arne WaernArne Colbjörnsen Waern (1883-10-02 – 1981-09-09) föddes i Göteborg och var son till grosshandlare Peder Colbjörnsen Waern och hans hustru Sigrid Möller. Arne Waern gifte 1916 med Aina Hilda Margareta (Meta) von Rosen född 1893-10-05, dotter till godsägare Robert von Rosen och hans maka Aina Melin, och död 1988-11-29.

Efter Göteborgs handelsinstitut och praktik i Hamburg och USA inträdde han år 1910 som delägare i kommanditbolaget C Fr. Waern & Co som senare ombildades till AB C Fr. Waern & Co. Arne Waern arbetade i företaget under resten av sitt verksamma liv, som direktör mellan 1926 och 1964. År 1923 grundade han Hamn AB Tingstad och var där styrelsens ordförande.

Styrelseledamot var han bl.a. i Dalslands kanal AB, B. & A. Planting co och Sv. ömses. kreatursförsäkringsbolaget. Han var också under flera år styrelseledamot i Geografiska föreningen och Göteborgs Djurskyddsförening.

Ett svar på ”Arne Waern”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.