Per Waller

Per Waller föddes 17/12/1888 i Göteborg som son till grosshandlaren Justus A Waller och Maria Eriksson. Gift från 1916 med Elisa Almqvist. Barn: Ulla Waller, gift med korrespondent Bertil Magnusson och Ingrid Waller, gift med kaptenen i flottan S. J. Hallborg.

Examen från Göteborgs Handelsinstitut 1907, studier i England och Tyskland 1910-13 VD i Rederi AB Concordia och Rederi AB Unda från 28, tillika i Rederi AB Castilla från 1929. Styrelseledamot i dessa samt i bl.a. Rederi AB Transatliantic, Transpacific, Timex och Zenit, AB Svenska Amerika Linjen, AB Götaverken, Göteborgs Stuveri AB (ordf.), Förvaltnings AB Gilius, Aug. Almqvist AB (ordf.), Försäkrings AB Ocean, Sveriges Redareförening, Aterförsäkrings AB Union mer flera företag och organisationer. Led. av riksdagens första kammare från 1942.

Advertisements

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.