Släkten Hunter

Den första av släkten Hunter som uppträdde i Göteborg var skräddaren Thomas Hunter från Skottland, som 1635 var diakon i tyska kyrkan, begravd i Christine församling 22.5.1663, gift 1624 med Elsebe Aberbacke, död 1667 och begravd 17 april.  De hade sonen Albrecht Hunter (född i nov. 1625) som var köpman, skräddare och klockare. Han var också rotemästare i rote 15 1657–63 bisittare i underrätten år 1666.

Albrecht Hunter hade i sitt andra äktenskap sonen Albert Hunter (född 1675) som ägde flera tomter och hus på olika håll i Göteborg. I första äktenskapet var han gift med Margareta Plüss.

En bror till Albrecht Hunter var vävaren David Hunter som hade sonen Matthias Hunter som var snickarmästare och bland annat hade en tomtOtterhällan och ett hus på Köpmansgatan som han 1718 sålde till Adelheid Thornton. Matthias Hunter var gift med Margareta Waltinsson och de hade sonen Johan Matthisson Hunter.

Utöver de nämnda fanns också en Wilhelm Hunter som också hade en son vid namn David Hunter.

Advertisements

One Reply to “Släkten Hunter”

  1. Pingback: Otterhällan | Det gamla Göteborg

Kommentera