Advertisements

Upptäck historien - Familjerna, företagen och handelshusen

Michael Carowsky

Michael Carowsky, född 1707 i Danzig, död 1745 i Göteborg, var en svensk kyrkomålare. Han var från 1744 gift med målaren Maria Ross och far till porträttmålaren Christina Elisabeth Carowsky.

Carowsky flyttade från Danzig till Göteborg där han blev mästare i Göteborgs Målareämbete 1742. Hans mästararbete bestod av målningar i Stora rådhussalen i Göteborg. Bland hans andra arbeten märks figurala målningar i Borgviks kyrka där och tillsammans med sin svärfar Johan Ross utförde kyrkotaksmålningar i Örgryte kyrka.

Text från Wikipedia

Advertisements

One Response to Michael Carowsky

  1. […] Johan Ross d.ä. i Göteborg som var invandrare från Holstein. Från 1744 gift med konstnären Michael Carowsky och blev änka 1745 varvid hon övertog makens verkstad. Dottern Christina Elisabeth Carowsky […]

Kommentera