Majornas småbarnsskola

Sällskapet för bildande av småbarnsskolor grundade en småbarnsskola i Majornas 2:a rote år 1869 efter att en anonym donator skänkt både en tomt och en byggnad. 1891 byggdes en ny småbarnsskola i Majorna, nu på två tomter mellan Karl Johansgatan, Såggatan och Allmänna vägen som Sällskapet erhöll genom en bytesaffär med Göteborgs stad. Byggnaden ritades av arkitekten Adrian C. Peterson.

Det nya skolhuset invigdes den 1 oktober 1892 av sällskapets ordförande, Gustaf Snoilsky. Den nya småbarnsskolan ersatte den äldre. Den nya skolan användes som småbarnsskola och senare förskola fram till 2018 då den stängdes för renovering. Öppnade återigen 2019.

Majornas småbarnsskola

Majornas småbarnsskola. Bild: Historiker Licens:CC-BY-SA-3.0

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.