Theodor och Hanne Mannheimers fonder

Egentligen stiftelser som heter Stiftelsen Theodor och Hanne Mannheimers Fond nr 1 och Stiftelsen Theodor och Hanne Mannheimers Fond nr 2. Den första av dessa grundades 1911 av Hanne Mannheimer (född Meyer) med syftet:

att till förmån för Göteborgs samhälle främja allmännyttiga, kulturella eller filantropiska ändamål, i första hand vård och uppfostran av barn, beredande av undervisning eller utbildning, hjälpverksamhet bland behövande eller vetenskaplig forskning.

I motsatts till vad som är fallet med Otto och Charlotte Mannheimers fond överenstämmer informationen som finns hos länstyrelsen med den som uppges på hemsidan för de två stiftelserna som är nmangivna efter Theodor Mannheimer och hans fru Hanne Mannheimer (f. Meyer)

Förvaltare av stiftelsernas medel är SEB Institutioner & Stiftelser. Total förmögenhet i fond nr 1 vid utgången av 2015 var 34 miljoner SEK och i fond nr 2 29 miljoner.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.