Gunnar Engberg

gunnar_engbergGunnar Karl Engberg (1884-1967) föddes i Norrköping och dog i Göteborg. Han var son till Adolf Per Engberg och Johanna Lager. Gift två gånger, första gången med Ingalisa Hammar (dotter till Anders Johan (John) Hammar och Frida Malvina Mühlenbock) och andra gången Maud von Rosen. I första äktenskapet föddes tre barn, Ingrid Engberg (gift Törnell), Bertil Gunnar Engberg och Britta Engberg.

Från 1907 var han anställd på Eriksbergs Mekaniska Verkstads AB och från 1917 var han VD. Två år innan dess hade familjen Broström via Ångfartygs AB Tirfing köpt samtliga aktier i företaget. Under Engbergs ledning och på grund av Broströms-koncernens goda ekonomi växte varvet kraftigt så att det snart var lika stort AB Götaverken.

1947 avgick Gunnar Engberg som VD. Han efterträddes av Erik Häggström.

Ett svar på ”Gunnar Engberg”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.