Cecilia Waern

Cecilia WaernCecilia (Lilly) Waern föddes 1853 i Göteborg och dog 1926 i Florens. Dotter till Morten E. Waern och Emma Margareta Catarina Nerman.

Hon studerade under mångåriga resor i utlandet konsthistoria och kultur. Var författare och dessutom flitig som föreläsare vid institut och högskolor har bl. a. i New York 1892—99 och sedermera i England.

Hon medverkade som essäist i ”Nordisk tidskrift”, ”Ord och bild” m. fl. svenska tidskrifter. I bokform har hon utgett Konsten att se och njuta. Försök till en praktisk konstteori (1904), Italiensk mat (2:a uppl. 1915) och på engelska Medieval Sicily (1910).

Udner sin tid i Paris umgicks hon bl.a. med författaren Victoria Benedictsson.

Ett svar på ”Cecilia Waern”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.