Norra Gamlestaden

I de norra delarna av Gamlestaden ligger Emily Dicksons stiftelses hus, Nylöse kyrka och Nylöseskolan. Området omfattar bland annat kvarteren Storspiggen (Nylöseskolan, Gamlestadsvallen), Laxöringen, Braxen (Måns Bryntessonsgatan-Ryttaregatan-Lars Kaggsgatan-Larsmässetorg-Nylösegatan), Iden, Sutaren, Harren Tånglaken (tidigare Sarven), Öringen och Laxen (Nylöse kyrka).

1923

Kvarteren Braxen, Laxöringen, Sutaren, Iden och Harren är bebyggda med barnrikehus (solgårdar), medan Öringen dels är bebyggt med solgårdar, dels med Emily Dicksons stiftelses nödbostäder (nyckelhusen). Kvarteret Tånglaken är helt beyggt med nödbostäder uppförda av Emily Dicksons stiftelse.

Cirka 1960
1998
Cirka 2015
Advertisements

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.