Firma B.E. Dahlgren

Del 15 av 21 i serien 1800-talets handelshus

1836 etablerade Bengt Erland Dahlgren en egen firma som i först hand kom att bli en kommissionär för det stora Uddeholmsbolaget, i praktiken närmast en speditionsfirma som arbetade på uppdrag av Uddeholm.

Kring 1850 var firman en av de största järnexportörerna i Göteborg. 1857 förlorades dock kontraktet med Uddeholm som istället övertogs av L.G. Bratt & Co. Firman betydelse so järnexportör minskade därefter rejält. Dessutom exporterade firman en del trävaror och firman hade ett trävaruupplag vid Vädersågen i Majorna.

Firman nedlades när Bengt Erland Dahlgren dog 1876.

Serienavigation<< Sven Renström & CoEkman & Co >>
Advertisements

2 svar till “Firma B.E. Dahlgren”

  1. Pingback: Bengt Erland Dahlgren | Det gamla Göteborg

  2. Pingback: Göteborgs järnexport 1730-1910 | Det gamla Göteborg

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.