Advertisements

Upptäck historien - Familjerna, företagen och handelshusen

Fogelbergsparken

fogelbergsparkenFogelbergsparken kallas även Bildhuggarens park, namngivet efter skulptören Bengt Erland Fogelberg. Parken anlades i början på 1800-talet och ligger uppkrupen på en brant bergshöjd i Vasastaden mellan Övre och Nedre Fogelbergsgatan. I parken finns lummiga lövträd såsom lönn, ask, björk och rönn. Den används idag som rastområde av en privat förskola och skola, Montessoriskolan Centrum. Slitaget på vissa delar av parken är därmed ganska stort.

nedre-fogelbergsgatan

Sista huset på Nedre Fogelbergsgatan sett från parken.

Advertisements

One Response to Fogelbergsparken

  1. […] Bengt Erland Fogelberg, även Benedict Fogelberg, född 8 augusti 1786 på Drottninggatan 48 i Göteborg, död 22 december 1854 i Trieste i Italien, var en svensk skulptör. Han är begravd i Göteborg och i staden finns också en park uppkallad efter honom. […]

Kommentera