Walter Dickson

Walter Dickson

Walter Dickson 1971

Den svenske författaren och kulturskribenten Walter Dickson föddes i New Haven, Connecticut, USA år 1916. Fadern var byggmästare. Familjen återvände till Sverige 1921. Walter Dickson blev student i Halmstad 1936 och tog sedan en fil. kand. i Göteborg men bosatte sig senare i Halland. Han tillhör inte den från Göteborg välkända storkapitalistfamiljen Dickson.

Han gjorde sin debut 1942 med Perspektiv från Stigberget. I hans stora produktion märks en romansvit om svenska amerikaemigranter med Storbasens saga (1951) Carmania (1952) och Amerika (1954) samt flera böcker om Halland. Just emigrationen till Amerika är ett viktig tema i hans skrivande.

Han dog i Falkenberg 1990.

Ett svar på ”Walter Dickson”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.