Ivar Wijk

Ivar WijkIvar Wijk, född den 9 oktober 1841 i Göteborg, död den 28 mars 1911 i Stockholm, var en svensk godsägare och riksdagspolitiker. Han var son till Olof Wijk d.ä. I första äktenskapet gift med Hedvig Sofia Norström. De fick barnen Ivar Gustaf Olof Wijk (1866-?), Bertil Wijk (1868-1949) och Viveca Wijk. I andra äktenskapet gift med Mary Dickson, dotter till Edvard Dickson och Isabel Gordon. De hade sonen Alexander Wijk (1874-1903)

Wijk var elev vid Chalmers i Göteborg och elev vid Ultuna lantbruksinstitut 1860-1862. Han var ägare till godset Domö i Järpås, Skaraborgs län. Som riksdagsman var han ledamot av första kammaren från 1891 för Skaraborgs län.

Advertisements

Ett svar till “Ivar Wijk”

  1. Pingback: Bertil Wijk | Det gamla Göteborg

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.