Edit Hedin

Edit Josefina Hedin, född 7 december 1892 i Stockholm, död 24 mars 1976 i Göteborg, var en svensk skolledare. Dotter till skräddare Nils Gustaf Hedin och Vilhelmina Hammarqvist.

Hedin utexaminerades från Högre lärarinneseminariet i Stockholm 1914. Hon innehade lärartjänster i Uppsala, Göteborg och Stockholm 1914–22, var rektor för Fruntimmersföreningens flickskola 1930–38 och därefter biträdande rektor vid Vasa kommunala flickskola till pensioneringen 1958.

Hedin publicerade 1967 historiken Göteborgs flickskolor. En historisk återblick. Hon var därefter till sin död sysselsatt med att samla material till en framställning om Göteborgs historia under 1700-talet i syfte att ansluta till Helge Almquists historia som sträcker sig till 1719

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.