Problem på sajten

Igår inträffade vad som skulle kunna sägas vara en överbelastningsattack på sajten. Robotar (automatiska program) registrerade 100-tals användare på sajten per minut. Det påverkade i princip alla hemsidor som låg på samma server (samma dator). Webbhotellet stängde då ner åtkomsten till sajten och meddelade oss om problemet. Vi stängde av möjligheten för vem som helst att registrera sig varvid webbhotellet öppnade åtkomsten igen. Möjligheten att registrera sig kommer att vara stängd tills vi rensat bort alla falska användare. Den som är registrerad kan fortfarande logga in.

Om någon riktig användare har ett användarnamn och mejladress som liknar sådana som falska användare brukar ha kommer den troligen att också rensas bort. Det betyder att en del användare/medlemmar efter detta kanske inte längre kan logga in på sajten. Ni får då skapa ett nytt användarkonto när möjligheten att registrera ett nytt användarkonto återigen öppnas. Det kommer att ske samtidigt som programvara som ska förhindra en liknande sak i framtiden sker.

Ber så mycket om ursäkt för de problem detta orsakar.

På sajten har under senare tid en hel del nytt publicerats. Det rör sig om artiklar om landerier i Göteborg och gårdar i Örgryte, Lundby och Tuve socknar men också artiklar om nödbostäder, arbetarbostäder och allmännyttiga bostadsföretag.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.