Advertisements

Upptäck historien - Familjerna, företagen och handelshusen

Anders Siberg

Anders Siberg (1768-1848) var anställd i Ostindiska Kompaniet, först som skeppsskrivare, sen assistent och tillslut som superkargör på resorna med Drottning Sophia Magdalena 1800-1801 och Drottningen 1803. Bägge de resor han var superkargör på slutade i förlisningar. Drottning Sophia Magdalena i Engelska kanalen på hemvägen och Drottningen i Norge under första dagen av utresan från Göteborg. Anders Siberg hörde till dem som donerade pengar till Chalmerska slöjdskolan (idag Chalmers Tekniska Högskola).

Anders Siberg

Anders Sibergs gravsten på Stampkyrkogården i Göteborg

Advertisements

2 Responses to Anders Siberg

  1. […] Kapten: Hans Hansson Superkargör: Anders Siberg […]

  2. […] Kapten: Friedrich Adolph Shierman Superkargör: Anders Siberg […]

Kommentera