Carl Henrik Forss

Johan Forss -1761) var stadssekretare i Stockholm. Han var gift med Catharina Maria Rath (1724-?. De två fick minst fyra barn.  Äldst var Johan Gustaf Forss (1743-70) som tillsammans med sin yngre bror tycks ha flyttat till Göteborg. Han var en av de personer som grundade Royal Bachelor’s Club i Göteborg och dess första ordförande.

Han yngre bror Carl Henrik (Hinrich) Forss (1744-1815) arbetade i Svensk Ostindiska Kompaniet och köpte sig egendomen Orrstad (Orresta) i Flen för en del av de pengar han tjänade på arbete i Ostindiska kompaniet. 1766-68 var han assistent ombord på skeppet Adolph Friederic, 1768-70 och 1771-72 superkargör på samma skepp för att 1775-76 vara superkargör på Stockholms slott på utresan, han stannade därefter i Kanton, men det är oklart hur länge han stannade.  Han var gift med Anna Maria Hellman (1751-1820).

Systern Christina Ulrika Forss (1748-?) var gift med Johan Daniel Müller, klädvävargesäll, och systern Johanna Catharina Forss (1746-?) var gift med Johan Nettelbladt.

Läs också Henrik Wilhelm Hahr och Ostindiska där Carl Henrik Forss figurerar flitigt.

Advertisements

2 Replies to “Carl Henrik Forss”

  1. Pingback: Stockholms slott | Det gamla Göteborg

  2. Pingback: Ostindiska kompaniets superkargörer i Kanton | Det gamla Göteborg

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.