Tullan Fink, född 16 juli 1919 i Göteborg, död 2003, var en svensk konstpedagog och konstnär.Hon var dotter till Abraham Fink och Karin Schärberg och 1949-1952 gift med Per Lindekrantz.
Fink studerade för Hjalmar Eldh vid Slöjdföreningens skola i Göteborg 1938-1943 och för Nils Nilsson vid Valands målarskola samt under studieresor till bland annat England, Nederländerna, Spanien och Frankrike.
Från 1940-talet bedrev ABF konstutbildning i lokaler på Postgatan (f.d. Sillgatan) 40 i Östra Nordstan i en lokal i gårdshuset på 50 kvadratmeter. Lärare var tidigare Valandselever, däribland Tullan Fink. Under 50-talet uppstod där en vänkrets som ville ha en fördjupad undervisning. Gruppen enades om att tillfråga Tullan Fink om hon var villig att etablera en målarklass med bättre undervisning. Hon accepterade och 1958 startades det som kom att kallas Tullan Finks målarklass. På 1960-talet flyttade denna målarklass till egna lokaler på Lilla Kyrkogatan 3 och skolan som då ägdes av Tullan Fink bytte namn till Dômen konstskola. 1998 omvandlade hon sin skola till en stiftelse.
Separat ställde hon ut på God Konst i Göteborg 1952 och deltog under flera år i samlingsutställningen Unga tecknare. Tillsammans med Tore Ahnoff gav hon 1952 ut samlingen Tio grafiska blad. Hennes konst består av stilleben, porträtt och landskapsmålningar som ofta är från Fårötrakten. Bland hennes offentliga arbeten märks utsmyckningen i Härlanda kyrka och ett porträtt av författaren Hans Peterson.
Fink är representerad vid bland annat Göteborgs konstmuseum