Bror Per Evald Lidén, född 3 oktober 1862 i byn Sandared i Sandhults socken i Älvsborgs län, död 11 oktober 1939 i Göteborg, var en svensk språkvetare.
Evald Lidén var son till lantbrukaren och bokhållaren Gustaf Petersson Lidén och hans hustru Sissa Björnsdotter. År 1903 gifte han sig med Agda Leman.
Lidén blev inskriven vid Uppsala universitet 1883, docent i indoeuropeisk språkvetenskap 1895 och professor vid Göteborgs högskola 1899. Han var en typisk ordforskare (etymolog).
Lidén hade ett stort intresse för ortnamnsforskning, folkminnesforskning och bygdeforskning. Han var ordförande i styrelsen för Göteborgs och Bohusläns fornminnesförening från 1913. Det var till stor del hans förtjänst att ett institut för ortnamns- och dialektforskning år 1917 kunde bildas i Göteborg. Även Institutet för folkminnesforskning har att tacka för hans insatser.
Lidén blev filosofie hedersdoktor i Uppsala 1907 och i Köpenhamn 1929. Han blev ledamot av Vetenskapsakademien 1926 och var även ledamot av flera andra akademier och lärda sällskap, exempelvis Vetenskaps-Societeten i Uppsala, Vetenskaps- och Vitterhetssamhället i Göteborg, Humanistiska Vetenskapssamfundet i Uppsala, Humanistiska Vetenskapssamfundet i Lund, Danske Videnskabernes Selskab i Köpenhamn och Det Norske Videnskaps-Akademi i Oslo.
Texten i huvudsak från Wikipedia.