Axel Dickson (1850–1927)

Axel Edvin Dickson

Axel Edvin Dickson

Axel Edvin Dickson (1850–1927) var son till James Jamesson Dickson och Eleonore Willerding (1821–1900). Gift från 1898 med Nancy Bratt (1880-1965). De fick barnen James Dickson, Olof (Olle) Dickson, Eleonore Dickson (gift Hummerhielm) samt Harald Dickson.

Efter skolstudier i London anställdes han på den Dicksonska firmans kontor i Göteborg. Men han bytte snart bana och var en tid lantbrukselev på Gammalstorp, Därefter genomgick han som extraelev Ultuna lantbruksinstitut och köpte sedan tre gårdar belägna utanför Alingsås av vilka egendomen Vikaryd skapades.

Tillsammans med systern Beatrice Dickson bildade han efter hemkomsten från England där han blivit nykterist Sveriges första blåbandsföreninge i Göteborg. Senare bildade han också en blåbandförening på Vikaryd.

2 svar på ”Axel Dickson (1850–1927)”

  1. Hej, det verkar en smula märkligt att Axel och Nancy gifte sig tolv år före hennes födelse. Det korrekta årtalet är 1898.
    Hälsningar
    Christina Dickson (Axels barnbarn)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.