Nils Colliander

Nils Erland Leopold Ernst Colliander, född i Göteborg 18/6/1911 som son till Ernst Colliander och Consuelo Berggren. Gift från 1938 med Ulla Nilsson, född 14 som dotter till  bankkamrer N. A. Nilsson och hans fru. De fick sönerna Claes Colliander (1939-) och Göran Colliander (1942-).

Realexamen från Göteborgs latinläroverk, språkstudier i England och Tyskland, motorteknisk kurs vid Göteborgs Tekniska Skola, ingengörsexamen från Stockholms TekniskaInstitut (STI) 1935. Därefter praktikanställningar i Sverige  och England inom verkstads- , kex-, wafers- o.ch chokladindustrin 1929-38,

ingenjör på Göteborgs Kexfabrik AB från 1936, v. VD för AB Bisco från 1947. Styrelseledamot Göteborgs Kexfabrik AB, AB Bisco med flera bolag.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.