Carl Meyer

Carl Meyer som dog 1894. Han var son till J.H.N. Meyer, som bedrev vaxblekeri på Olivedal. Han var gift med Tecla Charlotta Andersson. Hans syster Fredrique Marie Louise Meyer var gift med Adolf Wilhelm Melin (1818-1901).

Carl Meyer grundade år 1861 en handels- och speditionsfirma med sitt eget namn. Om honom skrev CRA Fredberg:

Utrustad med goda köpmansegenskaper, energi och kraft, knöt han genast goda förbindelser, utvecklade en livlig försäkringsverksamhet i Sverige och förskaffade sig anseende som en av våra förnämsta assurans-män. Vidare inledde han förbindelser med det träförädlingsverk, som sedermera uppgick i Mölneby aktiebolag, samt med de stora järnexportfirmorna Alrutz och Höglunds Söner i Stockholm och blev deras ombud i Göteborg.

Carl Meyer åtnjöt stort anseende och var en av samhällets mest kände köpmän. Han beklädde posten som österrikisk konsul i Göteborg, från 1862 till 1892, och i det samhälleliga verkade han som ledamot av Sahlgrenska sjukhusets direktion och Tyska församlingens kyrkoråd. Och över allt där han framträdde förnam man hans urbana, hjärtliga, vänsälla och hjälpsamma sinnelag.

Med hans friska väsen var ock förknippat ett varmt intresse för all sköns idrott och han var med i Göteborgs jaktklubbs glansdagar som en av dess ivrigaste jägare.

Vid hans död 1894 ingick Adolf Wilhelm Melins son, förutnämnde Olof E. Melin i firman Carl Meyer, vilken han alltjämt innehar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.