Carl Olof Wijk

Carl O WijkCarl Olof Wijk (1866-1918) var gift med Gunilla Nyström (1878-?) som efter hans död i England gifte om sig med Reginald Walter Ralph Barnes (1871–1946), en brittisk kavalleriofficer. Carl Olof Wijk var son till Carl Wijk och Emma Röhss, Carl Olof Wijk med familj flyttade till London 1915, men han avled redan 1918 vid ett besök i Göteborg. Carl Olof Wijk och Gunilla hade barnen Carl Carlsson Wijk, Olof Erik Haakon Wijk, en dotter med okänt namn och Ingeborg Wijk.

Carl Carlsson Wijk gifte sig 1931 med Catherine Harriet Kresge, dotter till S. S. Kresge, grundare av Kresge’s Dime Stores (numera K-Mart). De skilde sig redan 1934.

Olof Erik Haakon Carlsson Wijk gifte sig med Rosemary Frances Glyn, dotter till  överste Arthur St. Leger Glyn och Amy Francis Hohler, den 18 November 1935. Han var krigsfånge i Tyskland 1941. De skilde sig 1947 och Olof Erik Wijk gifte om sig med Elizabeth Cecil Frankland samma år. Antingen har hon senare dött eller så har de skilt sig för 1968 gifte han sig med Joan Hawkins. Han dog, 73 år gammal, år 1980.

Dottern med okänt namn gifte sig med M. Jacques Samazeuilh från Bordeaux.  Ingeborg Wijk med Rory Scrase-Dickins år 1935.

5 svar på ”Carl Olof Wijk”

  1. I am trying to research Lady Barnes, as Gunilla came to be known, after their marriage in August, 1919.Anyone with further knowledge of her and her family, I would be very grateful to have it.
    Hal Klepak, Professor of History

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.