Johan Tibergs möbler

Johan Tibergs Möbelaffär AB på Bangatan 19 i kvarteret Gathenhielm, Majornas 3:e rote, startades redan 1923 av Johan Tiberg. Tibergs möbler äger fastigheten där de har sin butik såväl som fastigheter på andra sidan Bangatan i kvarteret Signalen i stadsdelen Stigberget (Masthuggsbergen, Majornas 5:e rote). En del av fastigheterna i kvarteret Signalen, det handlar om trähus och landshövdingehus, men ett hus, Bangatan 16, är ett misskött bostadshus.

Tibergs möbler har varit kända sen 1970-talet för att vara yttersta tveksam som fastighetsägare. På 1970-talet hyrde de också ut lägenheter i det nuvarande butikshuset. Bolaget var då känt för att enbart hyra ut till prostituerade. Företaget eller dess ägare under lång tid, Jan Tiberg, har också en lång historia av konflikter med hyresgäster, framförallt har det gällt huset på Bangatan 16 men misskötseln gäller även trähusen och landshövdingehusen på Bangatan 12 och 14 som fortfarande är bedrövligt förfallna.

Idag leds företaget av Jenny Ersman Tiberg, troligen en dotter till Jan Tiberg. Hon och hennes syskon äger också Tiberg Interiör AB som delar butikslokaler med Johan Tibergs Möbelaffär AB. Jan Tiberg sitter dock fortfarande som suppleant i styrelsen för Johan Tibergs Möbelaffär AB.

Johan Tibergs Möbelaffär AB, ska inte förväxlas med Erik Tiberg Möbler AB ute i Tynnered/Västra Frölunda.

Advertisements

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.