Burgårdsparken

Del 8 av 8 i serien Parker

Burgårdsparken mitt i kvarteren Heliotropen och Akvamarinen anlades kring 1830 som en engelsk trädgård tillhörande landeriet Stora Katrinelund. Då omfattade parken enbart norra delen av det som idag utgör Burgårdsparken. Södra delen tillhörde landeriet Norra Burgården.

Från mitten av 1900-talet har stora delar av kvarteren där Burgårdsparken ligger bebyggts med institutioner och idrottsanläggningar. Det har lett till att parken minskat i omfång. 2008 anlade också en actionpark i parkområdet. Actionparken är en betonganläggning för skateboard, inlines och BMX.

Kring 1960. Svenska Mässan längst ner.
Burgårdsparkens actionpark
2017

Serienavigation<< Fogelbergsparken
Advertisements

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.