Gustaf Sjödahl

Fredrik Oscar Gustaf Sjödahl,  generalkonsul och handlande.Född i Sthlm 
18/8/1868 som son till sjökapten Fredrik Sjödahl och Charlotta Fredrikson. Död 1939. Gift från 1896 med Hildur Eleonora Berghaus, född 1874, dotter till konsul Paul Berghaus och Marie W. Frantzén. De hade bland annat sonen Hakon Sjödahl.

Studentexamen Stockholm 1887, övertog firma Paul Berghaus år 1903. Firman ombildad till aktiebolag 1927, Paul Berghaus & Co AB. Paul Berghaus & Co hade sina lokaler i hörnet Östra Hamngatan/Spannmålsgatan i Västra Nordstaden. Firman som bland annat bedrev grossisthandel med vapen, jaktutrustning och fiskeutrustning upphörde 1973.

Ledamot av av Göteborgs handelsfullmäktige och handelskammare från 1909, dess kassaförvaltare 1925-37, styrelseledamot och kassaförv. i Rob. Dicksons stiftelse,styrelseledamot i Järn- och metallvaruleverantörsföreningen, i AB Godsemottagning i Göteborgs hamn samt v. ordf. i Göteborgs köpmannaförening. Dessutom ordförande i styrelsen för Göteborgs högre folkskolor, generalkonsul för Tjeckoslovakien i Göteborg.

Advertisements

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.