Kvarteret Gripsholm

Kvarteret Gripsholm består av Renströmsparken med intilliggande byggnader i stadsdelen Lorensberg. Området utgjorde ursprungligen det centrala utställningsområdet under Jubileumsutställningen 1923.

Byggnaderna är den gamla hovrättsbyggnaden som uppfördes 1948 enligt ritningar av arkitekten Hakon Ahlberg, universitetsbibliotekets byggnad som byggdes 1951-54 och tillbyggdes 1982-85, språkskrapan som byggdes 1964-66 efter ritningar av arkitekterna Jaan Allpere och Claes Mellin samt Humanisten som byggdes 1984 och knöt ihop språkskrapan med universitetsbibliotekets utbyggnad. Under 2018-2020 byggs Humanisten ut ytterligare, både framåt, bakåt, in mot parken och uppåt.

Idag
Advertisements

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.