Edvin Arnulf-Olsson

Edvin Arnulf-Olsson, född i Landskrona 1881-09-18 som son till handlande Anders P. Olsson och Mathilda Johansson. Bror till Osvald Arnulf-Olsson. Gift med Eira von Wolffradt från 1913.

Genomgått högre allm. läroverk och handelskola, Därefter tekniska och merkantila studier i Tyskland och England. Anställd på kontor i Tyskland 1902-05, exportres. för svensk industri 1905-08. Grundare av och delägare i Bröderna E. & O. Olsson Maskinaffär i Göteborg från 1908. Också grundare av, delägare i och direktör i AB Elektro-Apparat med verksamhet i Alingsås från 1916.

Ledamot av Gbgs handels och sjöfartsnämnd från 1932, ordf. från 40, ledamot av Göteborgs handelsförenings fullmäktige och handelskammaren, v. ordf. i styrelsen för Riksbankens avdelningskontor i Göteborg från 1937.

Advertisements

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.