Siri Meyer

Siri Meyer

Siri Lisen Meyer, född 11 augusti 1898 i Göteborg, död 28 februari 1985 i Björketorps församling, Västergötland, var en svensk tecknare och målare. Hennes systerdotter är konstnären Marianne Sterner.

Siri Meyer utbildade sig först vid Slöjdföreningens skola i Göteborg och 1919-1920 vid Kungliga Konstakademien i Stockholm, och därefter vid Hans Hofmanns konstskola i München 1922-1923. I München ställde hon 1923 ut tillsammans med Paul Klee och George Grosz på Galerie Goltz. Därefter studerade hon i Paris 1924-1925 för Othon Friesz och Fernand Léger på Académie Moderne och också för Otte Sköld. I Paris delade hon ateljé med den norska konstnären Elsa Lystad.

En plats som kom att betyda mycket för henne var Mallorca, som hon besökte för första gången 1924. Hon bodde i bergsbyn Val de Mosa. Hon förälskade sig i det soldränkta landskapet, de små byarna och det lokala folklivet som återkom i hennes teckningar och målningar under många år. I början av 1960-talet återvände hon till Sverige för gott, och bosatte sig i Bohuslän.

Hon arbetade i Sverige med non-figurativt måleri och med reklam, teaterscenografi och målningar på Liseberg, bland annat den gamla bergbanan. Meyer är representerad vid bland annat Göteborgs konstmuseum

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.