Einar Englund

Carl Torsten Sigurd Einar Engblad, fabrikör, Göteborg, föddes 2/4/1995 i Göteborg som son till fabrikör Carl Fredrik Englund och Helga Pettersson. Gift med Greta Fürstenberg. De hade dottern Sonja Englund (1920-) som var gift med disponent H. H. Rasmussen från Norrköping.

Elev vid Göteborgs samskola, handelsskola, utlandsstudier. Resor till Tyskland, England, Nederländerna och USA. Anställd vid Göteborgs Tapetfabrik 1915-29, disponent 1918-29, verkst. dir. i AB Ljungqvists Tapetfabrik i Norrköping från 1926 och i Ericsson & Köhlers Nya AB i Stockholm 1929, innehavare av Engblads Tapetfabrik i Göteborg från 1929 och av Lotura Försäljningscentral i Göteborg från 1937. Ordförande i styrelse för AB Ljungqvists Tapetfabrik och Ericsson & Köhlers Nya AB, suppl. i styrelsen för Sveriges grafiska industriförbund och Göteborg arbetsförmedling, ledamot av Göteborgs fattigvårdsstyrelse.

Advertisements

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.