Johan Alfred Forshell

Johan Alfred Forshell var byggmästare i Göteborg, Son till byggmästaren Anders Johanson och Anna Andersson. Efter studier vid Slöjdföreningens skola i Göteborg utbildade han sig till byggmästare på Schule für Bauhandwerker in Hamburg där han blev ingenjör och ritare. arbetade som arkitekt på faderns firma från 1880-talet. De två byggde och ritade en stor mängd hus i Vasastaden och Lorensberg i Göteborg.

Sonen J.A. Forshell medverkade i firman som arkitekt (ritare) och byggde år 1888 Karl Gustavsgatan 23 för egen räkning. Fyra år senare slog sig far och son ihop och uppförde varsin byggnad på de lediga granntomterna i hörnet av Karl Gustavsgatan och Engelbrektsgatan. A. Johanson uppförde hörnhuset Engelbrektsg.6 – Karl Gustavsg. 25 (Husnr 1A) och J.A. Forshell Engelbrektsg. 4 (Husnr 1B).

Senare byggde Forshell fastigheten på Södra vägen 32 för egen räkning med en våning mot Södra vägen. Matsal, sällskapsrum, herrum och salong låg i fil mot gatan och en serveringsgång delade av mot den mer privata sidan åt gården där sovrum, kök och pigkammare var placerade.Övriga hyresgäster i huset bestod vid denna tid av grosshandlare, köpmän, direktörer och en bankkamrer.

Andra källor:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.