Gust. Holm & Co

Firman Gust. Holm & Co. grundades år 1878 av C. G. Holm. Verksamheten omfattade till en början försäljning av buteljglas i kommission, varefter rörelsen så småningom utvidgades att även driva speditions- och agenturaffärer. Från 1907 har friman specialiserat sig på speditions. och agenturrörelse jämte presenningsuthyrning och tillverkning av presenningar. Soem presenningsfurnisör är firman en av de ledande och har sedan många år bland annat anförtrotts uppdraget som entreprenör för Göteborgs stads hamn.

År 1917 ombildades firman till aktiebolag med 70,000 kronors kapital som sedermera utökades till nuvarande kr. 100,000. År 1920 övergick bolaget i den mångårige medarbetaren och prokuristen Edward Svenssons händer och styrelsen utgöres nu av direktör Edward Svensson, fru Karin Svensson, herr Bengt Svensson, herr Carl Gösta Svensson och advokat Gunnar Bergh. Direktör är fortfarande Edward Svensson och kontorschef är Ernst Andersson, som redan år 1907 varit anknuten till företaget.

Agenturavdelningen omfattar representationer huvudsakligen inom livsmedelsbranschen med förstklassiga utländska förbindelser. Densamma ledes av en mångårig fackman.

Från Näringslivets utveckling i Sverige under åren 1859-1929

Serienavigation<< Göteborgs Intecknings Garanti AB (1929)Jonsereds Fabriker AB (1929) >>
Advertisements

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.