Radhus Lidbeck

Fastigheten på Dicksonsgatan 4 och Skyttegatan 5 i Lorensbergs villastad byggdes i princip samtidigt som resterande fastigheter i radhuslängan på Dicksonsgatan, alltså 1915–16, och ritades av arkitekten Arvid Bjerke.

Huset uppfördes för direktören och köpmannen Erik Lidbeck med familj och fungerade som privatbostad. Sedan fastigheten stod klar 1916 har endast få förändringar skett, framför allt i samband med att universitetets Filosofiska Institution flyttade in på 1950-talet.

Byggnaden utgörs av 2,5 våning med inredd källare och vind. Exteriören utgörs av rött handslaget tegel med inslag av burspråk, trä- och blyspröjsade fönster samt välbevarade entrépartier. Interiören är intakt med ljusa putsade väggar, öppna spisar och mörka snickerier.

Text från Wikipedia

Dicksonsgatan 2 och 4
Dicksonsgatan 2 och 4. 2011
Advertisements

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.