Krokat-Wallman-von Öltken

Del 21 av 23 i serien Bryggerier

David Krokat (Crocat, Croquet) startade kring 1725 ett brännsvinsbränneri och bryggeri i västra Nordstaden invid den dåvarande Masthamnen. Bryggeriet övertogs senare av svågern Lans Jacobsson som dog 1739.

Därefter övertogs bryggeriet av Lans Jacobssons svärson Abraham Wallman men drevs i praktiken av Lars Jacobsson änka Elisabeth (f. Croquet).

Bryggeriet och fastigheten övertogs vid hennes död 1755 av Volrath von Öltken som senare startade ett stort bryggeri och bränneri på Stampen enligt Olga Dahl och sajten gbgtomter.se. Andra källor uppger i allmänhet att han drev bryggeri och bränneri vid Klippan men det är troligare att det faktiskt låg på Stampen.

Serienavigation<< Svensson-Floréns bryggeriJ.A. Pripp & Son >>
Advertisements

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.