John Asklunds ångbageri

Del 7 av 8 i serien Kvarnar och bagerier

John Asklunds Ångbageri på Haga Nygata 13 i kvarteret Korpralen grundades av John Asklund år 1882. 1934 blev Filip Asklund (1888-?) ägare. Filip Asklund var en av grundarna av föreningen Gamla Hagapojkar.

Vissa källor (exempelvis Carlotta) uppger att Filip Asklund var son till Erik Asklund, men det verkar osannolikt för det finns en stiftelse till minnet av Filip Asklunds föräldrar som heter Vera och Filip Asklunds stiftelse till minne av Filip Asklunds föräldrar John och Anna-Kajsa Asklund.  Sannolikt var väl Erik Asklund istället son till Filip Asklund. Möjligtvis fick Erik Asklund sen en son som fick samma namn som fadern.

Bageriet uppges också ha blivit över 100 år och legat på samma plats hela tiden. Det stämmer dock inte heller. I slutet av 1970-talet fanns bageriet inte kvar.

 

 

Serienavigation<< Göteborgs Ångkvarns AB – JuvelbagerietGöteborgs Kexfabrik AB >>
Advertisements

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.